Novinky - 7. 5. 2011

07.05.2011 18:50

V souvislosti s nedávnou zprávou o možném zrušení dotací ve výši 2,6mld. Kč určených pro regionální železniční dopravu nechala společnost MŽS a.s. vypracovat studii možného dopadu na regionální spoje naší společnosti. Výsledkem je několik variant, které se odlišují podle míry snížení této dotace. Dokud není jasný výsledek jednání mezi ministerstvem a kraji a následně mezi objednavatelem dopravy a MŽS a.s. je zbytečné uvádět všechny varianty a navíc tyto nejsou konečné a proto zde uvedu pouze dva návrhy (návrh minimálního snížení zde není z důvodu minimálních dopadů):
1) Snížení dotací o 50%:
- Na trase Ostravice - Frýdek Místek - Český Těšín dojde ke snížení přepravní kapacity souprav mimo dopravní špičky. Opět mimo dopravní špičky dojde také ke změně taktů spojů z 1hodiny na 2hodiny.
- Na trase Ostrava hl. n. - Ostravice dojde ke snížení taktu osobních vlaků jedoucích mezi Ostravou hl. n. a Frýdkem Místkem na 2hodiny.

2) Úplné zrušení dotací:
- Na trase Ostravice - Frýdek Místek - Český Těšín dojde ke snížení přepravní kapacity souprav mimo dopravní špičky. Opět mimo dopravní špičky dojde také ke změně taktů spojů z 1hodiny na 2hodiny a zkrácení spojů na trasu Český Těšín - Frýdek Místek.
- Na trase Ostrava hl. n. - Ostravice dojde ke zrušení všech osobních vlaků jedoucích mezi Ostravou hl. n. a Frýdkem Místkem.

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.